Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

Arnavut ciğeri, bol salata ve patates kızartması ile sunulduğunda tam bir lezzet şölenine dönüşür. Bu tarifi deneyerek evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Ciğer severlerin favorisi olacak bu Arnavut ciğeri tarifi, kokusu bile iştah kabartan ve oldukça pratik bir yemektir. Evde kolayca hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Arnavut ciğeri, pratik yapımıyla ani misafirler için de mükemmel bir seçenek sunar. Bu basit adımlarla herkes tarafından sevilen bir yemeği hızlıca hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

Ciğer için:

600 gram ciğer
1 çay bardağı un (bulamak için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı toz kişniş
2 adet patates (küp doğranmış)
2 su bardağı sıvı yağ (patatesi kızartmak için)

Sumaklı soğan için:

1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
1/2 demet doğranmış maydanoz

TARİF

Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.
Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.
Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin. Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.
Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın ve ciğerlerin olduğu kaseye ekleyin.
Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın ve ciğerlerin olduğu kaseye ekleyip diğer malzemelerle birlikte güzelce harmanlayın.

Arnavut ciğeri, hem pratik hem de lezzetli bir akşam yemeği seçeneği sunar. Bu tarif ile ciğerin nasıl lezzetli ve kolay bir şekilde hazırlanabileceğini keşfedin. Bol salata ve patates kızartması ile servis edildiğinde, Arnavut ciğeri, tüm yemek davetlerinizin yıldızı olmaya adaydır. Deneyin ve bu klasik lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi