Fellah köftesi, geleneksel lezzetlerimizden biri olup, evde hazırlaması oldukça keyifli bir tariftir. İster kahvaltıda ister akşam yemeğinde, her öğünde rahatlıkla sunabileceğiniz bu köfte tarifi, tadıyla da fark yaratacak.

Bulgurun verdiği doyuruculuk ve baharatların lezzeti ile fellah köftesi, sofralarınıza Anadolu'nun sıcak dokunuşunu getiriyor. İşte adım adım ev yapımı fellah köftesi tarifi...

Fellah Köfte Tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı köftelik bulgur
1,5 su bardağı kaynamış su
2 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Nane
Karabiber
Pulbiber

Sosu için;

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates rendelenmiş (ben konserve kullandım)
Karabiber
Tuz
Pulbiber
Zeytinyağı
Maydanoz

Fellah Köfte Tarifi

Bulguru kaynamış su ile ıslatalım 10-15 dk bekletelim.
Yumuşayınca diğer tüm malzemeler ilave edelim ve yoğuralım.
Elimizi ıslatalım hamurdan fındık boyutundan alalım yuvarlayıp parmağımızla ortasına bastıralım unlanmış tepsiye dizelim.
Tencerede kaynayan suya köftelerimizi ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. (10-15 dk).
Sos için ayrı bir tavaya yağ, salçaları alalım iyice karıştıralım sonra sarımsağı ezelim domatesi ilave edip karıştıralım.
Ardından kaynayan köftemizi ve kıydığımız maydanozları ilave edelim karıştıralım.

Fellah köftesi tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle tüm aile bireylerini ve misafirlerinizi memnun edecek bir tariftir. Bulgur ve baharatların mükemmel uyumu ile hazırlanan bu köfteler, sofralarınızda fark yaratacak. Hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif arayanlar için ideal olan fellah köftesi, deneyimlemeniz gereken lezzetlerden biri. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi