Her lokmasında ailenizin ve sevdiklerinizin mutluluğunu hissedeceğiniz karnıyarık tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz vakit artık çok daha değerli ve lezzetli.

Karnıyarık yapmanın püf noktalarını ve ustalardan öğrendiğimiz sırları paylaşarak, bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca yapmanızı sağlıyoruz.

Evinizin mutfağını bir lezzet atölyesine dönüştürecek karnıyarık tarifi, patlıcanın ve özenle seçilmiş malzemelerin muhteşem uyumunu sofranıza taşıyor.

Her yemeğe eşlik edecek Lavaş: Uzun süre tazeliğini koruyan tarif Her yemeğe eşlik edecek Lavaş: Uzun süre tazeliğini koruyan tarif

Karnıyarık Tarifi

Malzemeler

6 adet orta boy patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
(iç harcı için)

350 gram kıyma
2 diş sarımsak
½ tatlı kaşığı biber salçası
½ tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet domates
6 adet orta boy yeşil sivri biber
1 avuç maydanoz

Kızartmak için:

1 su bardağı ayçiçek yağı

Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkadığınız patlıcanları, pijamalı şekilde soyun ve tuzlu suda bekletin.
3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız 1 adet soğanı da üzerine ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2 adet doğranmış yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edin.
350 gram orta yağlı kıymayı da ekleyin ve kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirin.
Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; 2 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.
2 adet küp doğranmış domatesi ekleyin, 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bir avuç doğranmış maydanozu ekleyip son kez karıştırarak ocaktan alın.
Acısını alıp, pijamalı soyduğunuz 6 adet patlıcanı kızartın.
Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.
Orta kısımlarından patlıcanları yarın.
Hazırladığınız iç harçtan bol bol ekleyin.
Patlıcanların üzerine birer cherry domates ve biber dilimleri ekleyin.
Karnıyarıkları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra, sıcak olarak, dilerseniz tereyağlı pirinç pilavı eşliğinde servis edin.

Bu detaylı karnıyarık tarifi ile mutfakta yeni bir maceraya yelken açın ve evdeki herkesi bu eşsiz lezzetin büyüsüyle buluşturun. Yapımı kolay ve son derece lezzetli bu yemeği deneyerek, geleneksel Türk mutfağının zenginliklerini keşfedin ve sofralarınızı şenlendirin.

Editör: Haber Merkezi