Çay saatlerini renklendirmek ve kahvaltılara çeşit katmak için mükemmel bir seçenek olan acuka, pratikliğiyle de göz dolduruyor. İşte ev yapımı acuka tarifi!

Evinizde hızla ve kolayca hazırlayabileceğiniz acuka tarifiyle, kahvaltılarınızı ve öğün aralarınızı tatlandırın. Bu lezzetli ve pratik tarif herkesin favorisi olacak!

Acuka, Türk mutfağının sevilen mezelerinden biridir ve şimdi bu basit tarifle evinizde de hızla hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım acuka yapımı!

Acuka Tarifi

Malzemeler
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)
6 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber

Bol Peynirli Tepsi Böreği tarifi: Deneyen bir daha yapıyor Bol Peynirli Tepsi Böreği tarifi: Deneyen bir daha yapıyor

Acuka Tarifi

Bir kabın içerisine rondoda çekilmiş ya da ince kıyılmış cevizleri ekleyin. Üzerine domates ve biber salçasını ilave edin.
Ardından rendelenmiş sarımsağı ilave edin.
Zeytinyağını ekleyin.
Ardından galeta ununu ekleyin.
Üzerine baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Kremamsı bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
Kavanoza koyup üzerine biraz zeytinyağı ekleyerek buzdolabında muhafaza edebilir, dileğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli acuka tarifiyle, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Pratik malzemeler ve hızlı hazırlık süresi ile acuka, her sofranın vazgeçilmezi olmaya aday. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi