Aydın'ın yöresel lezzetleri arasında parlayan bir yıldız: Kuru incir tatlısı. MasterChef All Star'ın bu lezzetli tatlıya getirdiği modern dokunuşu keşfedin. İşte evde kolayca yapabileceğiniz kuru incir tatlısı tarifi!

Kuru incir tatlısı, Ege mutfağının en sevilen tatlılarından biri ve şimdi MasterChef All Star sayesinde herkesin dikkatini çekiyor. Bu lezzetli ve pratik tatlıyı evinizde yapmaya ne dersiniz? İşte tarifi!

MasterChef'in mutfaklarından çıkan ve Aydın'ın geleneksel tatlarını yansıtan kuru incir tatlısı, şimdi sizin de mutfağınıza konuk oluyor. İncirin ve cevizin muhteşem uyumunu tatmak için bu tarifi deneyin!

KURU İNCİR TATLISI TARİFİ!

MALZEMELER

25 adet kuru incir
İçlerini doldurmak için ceviz
1 çay bardağı şeker (büyük boy çaybardağı)
2 su bardağı su
2yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Evde simit yapmanın püf noktaları: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Gevrek Simit tarifi Evde simit yapmanın püf noktaları: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Gevrek Simit tarifi

Önce kuru incirleri bir kaba alarak üzerlerine sıcak su dökün ve on beş dakika yumuşamalararını sağlayın.
Suyu süzün ve incirlerin sap kısımlarını kesin.
Kesik olan kısımları içe doğru kıvırınca oluşan çukura yarım cevizleri yerleştirin.
Yayvan bir tencereye hepsini alarak üzerine 1büyük çay bardağı şekeri dökün.
2su bardağı su ilave edin.
Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Bu arada sık sık kontrol edin. İncirler iyice pişip şerbeti koyulaşmaya başlayınca kapatın.
Servis etmeden on dakika kadar önce tereyağını eritip incirlerin üzerine gezdirin.
Soğuduktan sonra, kaymak veya dondurma ile servis edin.

MasterChef All Star'ın Aydın çekimlerinde öne çıkan kuru incir tatlısı, şimdi evinizin mutfağında can buluyor. Bu kolay ve lezzetli tarifle, Ege'nin geleneksel tatlarını sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi