Çay saatlerinizi daha da özel kılacak pudra şekerli kurabiye tarifi ile tanışın. Hem kolay hem de pratik olan bu tarif, tüm aile bireylerini mutlu edecek. Lezzet yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız?

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Tereyağı, pudra şekeri, un ve vanilyanın muhteşem birleşimiyle hazırlanan bu kurabiye tarifi, sizi ve sevdiklerinizi mest edecek. İşte kolay adımlarla hazırlanan tarifimiz...

Az malzemeyle çok lezzet! Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz ve her ısırıkta sizi mutlu edecek pudra şekerli kurabiye tarifimizi keşfedin. Mutfakta sihir yapmanız için ihtiyacınız olan her şey burada.

PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket vanilya

PUDRA ŞEKERLİ KURABİYENİN PÜF NOKTASI

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

Eğer vaktiniz varsa kurabiye hamurlarını bir gece buzdolabında dinlendirin. Bu şekilde daha lezzetli olacaklardır. Vaktiniz yoksa hiç dinlendirmeden, ceviz büyüklüğünde toplar alarak elinizle klasik kurabiye şekli verin ve o şekilde pişirin. İçerisine koyacağınız elma ya da üzüm sirkesi hem daha kıtır kıtır olmasını sağlayacak hem de daha lezzetli olmasına neden olacaktır. Dilerseniz içerisine tarçın, limon veya portakal kabuğu, vanilya özütü gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz.

PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Fırınınızın performansına göre pişirme süresi değişebilir. Bu nedenle kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin.

PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİ

Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı güzelce karıştırın.

Azar azar unu ilave edin.

İlk etapta toparlanması zor gibi görünsede yoğurdukça güzel kıvam alıyor. Kıvam alınca hamurunuzu bir süre dinlendirin. O sırada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın. Aralıklı olarak fırın tepsinize dizin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında tam 15 dakika pişirip arzuya göre soğuduğunda pudra şekeri serperek servis edin. Afiyetler olsun.

Pudra şekeri ile hazırlanan, az malzemeli tam kıvamında ve kıyır kıyır pudra şekerli kurabiye hazırlamak için oda sıcaklığında tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı güzelce karıştırın. Azar azar unu ilave ederek kıvam alınca hamurunuzu bir süre dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın ve fırında pişirin.  

Artık pudra şekerli kurabiye yapmak sizin için çocuk oyuncağı olacak. Bu tarifimizle hem pratik hem de lezzetli kurabiyeler yapabileceksiniz. Tarifimizi denediğinizde, çay saatlerinizin yıldızı olacak bu kurabiyelerle, tüm sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Unutmayın, en iyi tarifler basit malzemeler ve sevgiyle yapılır. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu lezzet yolculuğuna başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi