Evde lezzetli ve pratik bir şeyler yapmak istiyorsanız, bu küçük kurabiye tarifi tam size göre. Taze kalarak uzun süre boyunca lezzetini koruyan bu kurabiyeler, her yudumda sizi büyüleyecek.

Mini boyutta büyük sürprizler yaratmak isteyenler için ideal bir tarif olan bu küçük kurabiyeler, tazeliğiyle de uzun süre dikkat çekiyor. Kolay malzemelerle ve basit adımlarla hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, evde tatlı bir rüzgar estirecek.

Bu küçük ama etkili kurabiye tarifiyle mutfakta harikalar yaratın. Uzun süre tazeliğini koruyan ve lezzetiyle dikkat çeken bu kurabiyeler, küçük boyutlarına rağmen sizi ve sevdiklerinizi memnun edecek.

Malzemeler:

3 su bardağı un
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı çörek otu
2 tatlı kaşığı susam

Üzeri için

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet

Yapılışı:
Derin bir kaba tüm malzemeleri ekleyerek hamur haline gelene kadar yoğurun.
Hamurdan minik bezeler kopararak yuvarlayan ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Bu küçük boyutlu kurabiye tarifi, evde kolayca hazırlanabilir ve uzun süre taze kalır. Lezzetli ve pratik bu kurabiyeler, hem aile bireylerinizi hem de misafirlerinizi memnun edecek. Deneyin ve bu enfes tatların keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi