Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi havuçlu cevizli tarçınlı kek, kış sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu basit ve etkileyici tarifle, ailenize ve dostlarınıza unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz.
Havuç, ceviz ve tarçın gibi kış aylarının en sevilen malzemeleriyle hazırlanan bu kek tarifi, herkesin beğenisini toplayacak. Kış günlerini tatlandırmak için ideal bir seçim olan bu kek, pratikliğiyle de göz dolduruyor.
Kış mevsiminin soğuk günlerinde, sıcacık bir fincan çayın yanında servis edilecek havuçlu cevizli tarçınlı kek, tatlı severlerin favorisi olacak. Bu kolay ve lezzetli tarifi deneyerek, mükemmel kekler yapabilirsiniz.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 orta boy havuç ( rendenin ince tarafı ile rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
Yarım tatlı kaşığı tarçın (azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın .
Ardından sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
En son kuru malzemeleri eleyerek ekleyin tekrar çırpın.
Katı yağla yağlanmış kalıba kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 150° fırında 40-45 dakika pişirin ,bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir kontrollü pişirin .
Kürdan testi yaptıktan sonra çıkarın