Tatlı krizlerinizi sonlandıracak enfes bir kurabiye arıyorsanız, Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye tam size göre. Bu kolay ve pratik tarifle, sevdiklerinize de harika bir sürpriz yapabilirsiniz. Her ısırıkta elma ve tarçının mükemmel harmonisini hissedeceksiniz.

Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye, dışı çıtır içi yumuşacık yapısıyla çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Bu basit tarif ile kurabiye yapmak hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Hazırlaması kolay, tadı ise unutulmaz!

Çay saatlerinize renk katacak olan Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye, lezzetli ve hafif bir atıştırmalık arayanlar için ideal. Bu kurabiyeler, elma ve tarçınla tatlandırılarak her ısırıkta sizi büyüleyecek.

ELMALI TARÇINLI ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı taze elma püresi
1/2 su bardağı tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
Pudra şekeri

YAPILIŞI

Öncelikle bir elmanın kabuklarını soyun ve tencereye alın. Elmanın yumuşaması için biraz kaynatın.
Elma yumuşadıktan sonra püre haline getirin ve biraz soğuması için bekleyin.
Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Başka bir büyük kapta ise oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri kremsi bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Sonrasında yumurtayı ekleyin ve yine karıştırın. Vanilyayı ekleyip yine karıştırın.
Elma püresini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Un karışımını azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı kurabiyelerin yapışkan olmaması lazım. Sonra hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ardından pudra şekeri serpip kurabiye topunu pudra şekerine bulayın.
Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve üzerleri çatlamasını sağlamak için hafifçe bastırın.
Fırında yaklaşık 12-15 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.

Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi

Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi lezzetli ve keyifli anlara dönüştürün. Bu tarif, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet sunuyor. Dışı çıtır, içi yumuşacık bu kurabiyeleri deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi