İftar sonrası tatlı krizleriniz için sağlıklı ve pratik bir çözüm arıyorsanız, Güllabiye tam size göre. Gül suyunun naif lezzetiyle harmanlanmış bu tatlı, Ramazan sofralarınızın yıldızı olacak.

Ramazan ayında iftar sofralarını tatlandıracak yeni bir tarif mi arıyorsunuz? Güllabiye, hem kolay hazırlanışı hem de hafifliği ile favoriniz olmaya aday. Gelin, bu özel tatlıyı birlikte keşfedelim.

Lezzetli iftar yemeklerinden sonra hafif bir tatlı ile son noktayı koymak isteyenlere Güllabiye tarifi geliyor. Badem ve gül suyunun eşsiz uyumu ile hazırlanan bu tatlı, Ramazan akşamlarınızı şenlendirecek.

Malzemeler

Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi

60 gr tuzsuz badem
300 ml bal
100 gr tereyağı
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı gül suyu

Süslemek için

Kurutulmuş gül yaprakları

Nasıl Yapılır

Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin.
Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Tereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Nişastayı bir bardak suyla karıştırıp inceltin. Nişastalı suyu tencereye aktarın.
Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra bademleri ve gül suyunu ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı karıştırarak pişirin.
Helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın ve dilimleyin. Kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Güllabiye, Ramazan sofralarınız için hafif, lezzetli ve pratik bir tatlı alternatifi sunuyor. Bu özel tarif, sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz iftar sonrası saatleri tatlandıracak. Hem yapımı kolay hem de malzemeleriyle herkesin ulaşabileceği bu tatlıyla, iftar sofralarınıza farklı bir lezzet katın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi