Şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahip olan bülbül yuvası, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Evde bu lezzeti yakalamak için ihtiyacınız olan her şey burada. Hadi başlayalım!

Ramazan ve bayram sofralarınızı şenlendirecek bülbül yuvası tatlısı, evde yapımıyla daha da özel hale geliyor. Bu kolay ve lezzetli tarifle tatlı hazırlığınıza şimdiden başlayın.

Herkesin merak ettiği ve sevdiği bülbül yuvası tatlısını evde yapmak sandığınızdan daha kolay. Özel günlerinizi tatlandıracak bu tarifle, tatlı bir maratona hazır olun!

Bülbül Yuvası Tarifi

Malzemeler

Hamuru İçin;

50g tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı elma/üzüm sirkesi
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
Yaklaşık 4 su bardağı un
Nişasta

Üzerine Sürmek İçin;

250 g tereyağı

Şerbeti İçin;

4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
3-4 damla limon suyu

Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağ, erittiğimiz tereyağı, sirke, limon suyu ve tuzu alalım. Malzemelerin hepsini karıştıralım.
Üzerine unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğuralım. Elde ettiğimiz hamurun yumuşak kıvamlı olması gerekmektedir.
Hamuru tezgaha alalım, toparlayalım. Eşit büyüklükte 8 parçaya keserek, bezeler oluşturalım ve üzerini streçleyerek 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
Süre sonunda bezeleri nişasta yardımı ile açalım. Açtığınız yufkanın ince olması gerekmektedir.
Açtığımız yufkayı 4 eşit parçaya keselim. Üzerine çekilmiş ceviz serpelim.
Her parçayı tek tek ince bir oklavaya son 2 cm. sarkacak şekilde saralım.
İki ucundan ortaya doğru çekerek hamuru büzelim.
Daha sonra oklavayı çıkaralım ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapalım.
Oklavaya sarmadığımız 2 cm’lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. Ben bu tarifte, toplamda 35 adet tatlı elde ettim.
Üzerine erittiğimiz ve köpüğünü aldığımız tereyağından her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
Tatlımızı önceden ısıtılmış 170°C fırında, altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 90 dakika kızartalım.
Şerbeti için; tencereye su ile şekeri alalım, karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
Şerbetimiz kaynadıktan sonra, limon suyunu ilave edelim ve 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
Güzelce kızaran baklavayı fırından alalım ve şerbet ile buluşturalım. Baklava ve şerbetin ikisinin de sıcak olması gerekmektedir.
Servis yapmadan önce, tatlılarımızın ortasını fıstık ya da cevizle dolduralım ve servis edelim.

Bülbül yuvası, şerbetli tatlı severlerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz bülbül yuvası, özel günlerinizin ve iftar sofralarınızın yıldızı olacak. Adım adım takip ettiğiniz bu rehberle, tatlı yapmanın keyfini çıkarın ve sevdiklerinize unutulmaz lezzetler sunun. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi