Şerbetli tatlılar arasında kendine özgü bir yere sahip olan bülbül yuvası, hem görselliği hem de lezzetiyle dikkat çekiyor. Bu enfes tatlıyı evde yaparak, özel günlerinizi daha da özel hale getirebilirsiniz.

Annelerin tarifi: Tüm aileyi mutlu edecek Anne Köftesi nasıl yapılır? Annelerin tarifi: Tüm aileyi mutlu edecek Anne Köftesi nasıl yapılır?

Evde bülbül yuvası yapımı sandığınızdan çok daha kolay. Hem lezzetli hem de göz alıcı bu tatlı, özel günlerinizin ve Ramazan sofralarınızın yıldızı olmaya aday.

Bülbül yuvası tatlısı, lezzeti ve göz kamaştırıcı görünümüyle her zaman ilgi odağı olmuştur. Bu özel tatlıyı evde yaparak sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet deneyimi sunun.

Bülbül Yuvası Tarifi

Malzemeler

Hamuru İçin;

50g tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı elma/üzüm sirkesi
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
Yaklaşık 4 su bardağı un
Nişasta

Üzerine Sürmek İçin;

250 g tereyağı

Şerbeti İçin;

4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
3-4 damla limon suyu

Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağ, erittiğimiz tereyağı, sirke, limon suyu ve tuzu alalım. Malzemelerin hepsini karıştıralım.
Üzerine unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğuralım. Elde ettiğimiz hamurun yumuşak kıvamlı olması gerekmektedir.
Hamuru tezgaha alalım, toparlayalım. Eşit büyüklükte 8 parçaya keserek, bezeler oluşturalım ve üzerini streçleyerek 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
Süre sonunda bezeleri nişasta yardımı ile açalım. Açtığınız yufkanın ince olması gerekmektedir.
Açtığımız yufkayı 4 eşit parçaya keselim. Üzerine çekilmiş ceviz serpelim.
Her parçayı tek tek ince bir oklavaya son 2 cm. sarkacak şekilde saralım.
İki ucundan ortaya doğru çekerek hamuru büzelim.
Daha sonra oklavayı çıkaralım ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapalım.
Oklavaya sarmadığımız 2 cm’lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. Ben bu tarifte, toplamda 35 adet tatlı elde ettim.
Üzerine erittiğimiz ve köpüğünü aldığımız tereyağından her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
Tatlımızı önceden ısıtılmış 170°C fırında, altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 90 dakika kızartalım.
Şerbeti için; tencereye su ile şekeri alalım, karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
Şerbetimiz kaynadıktan sonra, limon suyunu ilave edelim ve 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
Güzelce kızaran baklavayı fırından alalım ve şerbet ile buluşturalım. Baklava ve şerbetin ikisinin de sıcak olması gerekmektedir.
Servis yapmadan önce, tatlılarımızın ortasını fıstık ya da cevizle dolduralım ve servis edelim.

Bülbül yuvası, şerbetli tatlılar içinde özel bir yere sahiptir ve evde yapımıyla lezzeti daha da anlam kazanır. Bu adım adım tarifle, siz de evinizde bu enfes tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi