Anne eli değmiş gibi lezzetli ve ev yapımı köfte arayışındaysanız, doğru yerdesiniz. Bu özel tarif, annelerimizin mutfak sırlarını sizlerle paylaşıyor.

Lezzetli Pişi tarifi: Yağ çekmeyen mayasız pişi nasıl yapılır? Lezzetli Pişi tarifi: Yağ çekmeyen mayasız pişi nasıl yapılır?

Mutfakta harikalar yaratmanın sırları bazen en basit tariflerde gizlidir. İşte size her lokmasında aile sıcaklığını hissedeceğiniz nefis bir köfte tarifi!

Ev yapımı köftenin püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Dana kıyma, taze baharatlar ve birkaç basit adım ile mutfakta harikalar yaratın. İşte tarif!

Anne Köftesi Tarifi

Malzemeler

500 gr dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta veya ekmek içi
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı köfte baharatı
Tuz

Anne Köftesi Tarifi

Derin bir kaba soğan rendelenir.
Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu eklenir.
Güzelce yoğrulur.
Pürüzsüz bir hale gelince köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sekil verip yapışmaz bir tavada kızartalım.
Yanına patates ve biber kızartıp servis edebilirsiniz.

Bu köfte tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zaman hem keyifli hem de lezzet dolu olacak. Dana kıymadan yapılan bu köfte, hem geleneksel Türk mutfağının hem de ailenizin yeni favorisi olmaya aday. Deneyin ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi