Evinizde pastane tadında açmalar yapmaya ne dersiniz? Profesyonel bir pastaneciden alınan bu tarif ile pofuduk ve tel tel ayrılan açmalar artık çok kolay! Uygulaması basit adımlarla, herkesin beğenisini toplayacak açmaları siz de yapabilirsiniz.

Pofuduk ve tel tel ayrılan açma yapmanın püf noktalarını keşfetmeye hazır mısınız? Bu tarif, açma yapmanın tüm inceliklerini size sunuyor. Pastanelerdeki gibi lezzetli açmalar artık mutfaklarınızda!

Pastanelerde her zaman ilgi çeken ve sıklıkla tercih edilen pofuduk açmalar, evde de yapılabilir. İşte, tel tel ayrılan ve damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak açma tarifi!

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı (sarıları üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Sadece bir taneyle duramayacaksınız: Bağımlılık yapan Brownie Kurabiye tarifi Sadece bir taneyle duramayacaksınız: Bağımlılık yapan Brownie Kurabiye tarifi

Araları için: 40 gram tereyağı

Üzeri için: 2 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Hamur için derin bir kaba malzemeleri alın.

Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamura bir yemek kaşığı tereyağını da ekleyip güzelce yedirin. Üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 9 eşit parçaya bölün ve yuvarlayıp bezeler yapın. Bezeyi oklava yardımıyla açın. Üzerine bir miktar tereyağ sürün.

Uçlarına gelmeyecek şekilde 7-8 adet kesik atın. Ardından rulo şekilde sarın ve iki ucundan birleştirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 10 dakika tepside mayalayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.

Yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Tel tel ayrılan pofuduk açmanız hazır.

Bu tarif ile artık evinizde de pastanelerden farksız, pofuduk ve tel tel ayrılan açmalar yapabilirsiniz. Uzman bir pastaneciden öğrenilen bu püf noktaları uygulayarak, sevdiklerinize özel lezzetler sunabilir, kahvaltı ve çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Unutmayın, mükemmel açma yapmanın sırrı detaylarda gizli! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi