Trileçe, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda kolay yapımıyla da evlerde sıkça tercih edilen bir tatlı haline geldi. Balkan tatlısı trileçeyi evinizde de restoran kalitesinde hazırlayabilirsiniz. Adım adım bu basit trileçe tarifi ile tatlı ihtiyacınızı en şık şekilde karşılayın.

Balkanların geleneksel tatlısı trileçe, son yıllarda tüm dünyada sevilen bir lezzet oldu. Bu kolay ve etkileyici tarif ile trileçeyi evde yaparak misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Trileçenin püf noktaları ve adım adım yapılışı için okumaya devam edin.

Evde trileçe yapmanın zamanı geldi! Bu lezzetli ve kolay tarif, Balkan mutfağının en sevilen tatlısını mutfaklarınıza taşıyor. Sadece birkaç basit adımla, kafe ve restoranlardaki gibi trileçe yapabilir ve tüm misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

TRİLEÇE TARİFİ

Malzemeler

5 tane yumurta

1 çay bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı un

Şerbeti için;

3 su bardağı süt

1 paket krema

1 su bardağı şeker

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti: Bağımlılık yapan Muhammara tarifi Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti: Bağımlılık yapan Muhammara tarifi

Üzeri için;

1 paket krem şanti

2 su bardağı süt

1 çay bardağı şeker

1 paket krema

2 yemek kaşığı tereyağı

Nasıl yapılır?

Trileçe tarifine kek tarifindeki gibi şeker ve yumurta sarılarını çırparak başlayın. Yumurtanın beyazını ayrı bir kapta köpürene kadar çırpın. Şekerli yumurtalı karşıma vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından yumurta beyazını da ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlanıp un serpilmiş kek kalıbı ya da borcoma karışımı döküp 160 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Kek tarifinde olduğu gibi kürdanla pişip pişmediğini test edebilirsiniz. Ardından şerbeti için süt, krema ve şekeri ocakta kaynatıp ılımasını bekleyin. Son olarak karameli hazırlamalısınız.

Toz şekeri tencereye döküp karıştırarak erimesini sağlayın. Üzerine tereyağını ekleyin. Fokurdamaya başlayan tereyağlı şekerin üzerine kremayı ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Soğumuş malzemeleri bir araya getirme vakti geldi. trileçe kekini üzerine ılık sütlü şerbeti ekleyin ve sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Bu sırada 1 su bardağı süt ile bir paket kremşantinizi çırpın. Soğuyan trileçenin üzerine ince bir katman kremşanti sürdükten sonra hazırladığınız karamel sosu sürün. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Evde trileçe yaparak misafirlerinize sunabileceğiniz eşsiz bir lezzet deneyimi sunabilirsiniz. Bu tarif sayesinde Balkanların geleneksel tatlısını kolaylıkla hazırlayabilir, herkesin beğenisini kazanabilirsiniz. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu mükemmel tatlıyı deneyin. Tatlı sohbetlerinizin yanında trileçe, sofralarınıza renk katacak. Afiyet olsun!