Evinizde lezzetli bir tiramisu hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İtalya'nın bu klasik tatlısını adım adım hazırlayarak tatlı ihtiyacınızı karşılayın ve misafirlerinizin beğenisini kazanın. İşte evde tiramisu yapmanın püf noktaları!

İtalyan mutfağının vazgeçilmez tatlılarından tiramisu, evde yapımıyla da oldukça pratik! Bu tarifle, İtalyan tatlısının tüm inceliklerini keşfederek kendi mutfağınızda uygulayabilirsiniz. Hem pratik hem de son derece lezzetli bu tiramisu tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın.

Tiramisu yapmanın zamanı geldi! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu İtalyan tatlısı tarifi ile hem pratiklik kazanacak hem de lezzetli sonuçlar elde edeceksiniz. Tiramisu, özel günlerinizde veya sadece bir tatlı kaçamağı yapmak istediğinizde ideal bir seçenektir.

MALZEMELER

1 adet hazır pandispanya keki
muhallebisi için;
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1 adet yumurta
200 gram labne peyniri (1 paket)

ıslatmak için;

İç dolgusuyla damak çatlatan lezzet: Atom Kurabiye nasıl yapılır? İç dolgusuyla damak çatlatan lezzet: Atom Kurabiye nasıl yapılır?

1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
3’ü bir arada hazır kahve

üzeri için;

Kakao

TARİF

Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılır. Ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra altı kapatılır ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba boşaltılır.
15 dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
Üzerine kremanın yarısı ilave edilip güzelce yayılır.
Kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra pandispanyanın ikinci katı kremanın üzerine kapatılır.
Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce spatula veya pasta sıvama aparatı ile kapatılır.
Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
Buzdolabında birkaç saat mümkünse 1 gece dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Tiramisu, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve her zaman büyük beğeni toplayan bir tatlıdır. Bu tarif ile İtalyan mutfağının bu klasik lezzetini kendi evinizde deneyimleyebilir, misafirlerinize unutulmaz bir tatlı sunabilirsiniz. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli yolculuğa çıkın. Afiyet olsun!