Türk mutfağının vazgeçilmezi börekleri hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Hazır yufka ile çıtır çıtır muska börek nasıl yapılır, gelin birlikte görelim.

Börek yapımı zahmetli gibi görünse de, hazır yufkadan yapılan bu çıtır börek tarifi ile herkes ustalıkla börek yapabilir. İşte adımlarımız.

5 dakikada hazır olan bu çıtır çıtır börek, hem çok lezzetli hem de çok bereketli. Hazır yufkadan börek yapmanın püf noktaları haberimizde...

MALZEMELER

2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kızartmak için:
500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

3 malzeme, 2 adım, 1 mükemmel lezzet: Herkesin aradığı 3-2-1 Poğaça tarifi 3 malzeme, 2 adım, 1 mükemmel lezzet: Herkesin aradığı 3-2-1 Poğaça tarifi

TARİF

Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.
Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.
Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.
Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.
Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.
Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.
Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.
Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.

Bu çıtır çıtır muska böreği tarifi ile hazırlık sürenizi minimuma indirerek maksimum lezzet elde edebilirsiniz. Hazır yufka kullanarak zaman kazanın ve bu lezzetli börekleri hızlıca hazırlayıp, misafirlerinizle paylaşın. Şimdi mutfağa girin ve bu kolay tarifi deneyin; lezzetli ve pratik börekler sizi bekliyor. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi