Evde tatlı bir maceraya hazır mısınız? İspanyol mutfağının sevilen lezzeti Malaga, muz ve çikolata ile mutfaklarınızda hayat buluyor. Bu basit ve lezzetli tarifle muz ve çikolatanın muhteşem uyumunu keşfedin ve lezzet yolculuğunuza başlayın.

Kendi mutfaklarınızda İspanyol tatlısı Malaga yaparak lezzet yolculuğuna çıkmaya hazır olun. Bu basit ve lezzetli tarif ile muz ve çikolatanın muhteşem uyumunu keşfedin. Her lokmada İspanya'nın tatlı sırlarını deneyimleyin.

Muz, çikolata ve kek... Bu üç malzemenin muhteşem uyumunu evinizde deneyimlemeye ne dersiniz? Ev yapımı Malaga tarifi ile İspanyol tatlısının sırlarını keşfedin. Muz ve çikolatanın dansını tatlı sofralarınıza taşıyın.

MALAGA TARİFİ

Malzemeler:

4 adet yumurta

1 çay bardağı şeker

Yarım çay bardağı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağından biraz fazla un

2 yemek kaşığı tepeleme kakao

2 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Kreması için gerekli malzemeler:

Yarım litre süt

1 çay bardağı şeker

1 çay bardağı un

1 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tepeleme nişasta

50 gram tereyağı

İçine koymak için gerekli malzemeler:

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

7 adet muz

Ganajı için gerekli malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı

200 ml sıvı krema

70 gram sütlü ve 70 gram bitter çikolata

Süslemek için gerekli malzemeler:

Fındık kırığı

İsteğe göre çikolata sosu ya da meyveli sos

MALAGA NASIL YAPILIR?

Bir kabın içerisine 4 adet yumurtanın akını koyun ve içine yarım çay bardağı şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya başlayın.

Ayrı bir kabın içine 4 adet yumurta sayısını alın ve içine yarım çay bardağı şekeri katıp karıştırın. Üzerine süt, vanilya, nişasta, un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Üzerine, yumurta akının yarısını ekleyin fakat dikkatli bir şekilde köpükleri söndürmeden karıştırın. Son olarak üzerine kalan yumurta aklarını da ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Büyük boy dikdörtgen bir borcamın altına yağlı kağıt serin, içerisine kek karışımını döküp tabanına yayın.

170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişirin.

Kek tabanı pişerken kremayı hazırlamaya başlayın. Tencerenin içine süt, şeker, un, yumurta sarısı ve nişastayı ilave edin ve iyice çırptıktan sonra ocağa alın. Koyu bir kıvam alıp, göz göz oluncaya kadar karıştıralım. (Kaynamaya başlayıp kıvam alacaktır)

Kaynamaya başlayan kremayı ocaktan alın ve tereyağı ile vanilyayı içine ekleyin, eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

Çırptıktan sonra kremanın üzerini streç filmle kaplayın ve soğumaya bırakın. Soğuttuğunuz kremayı sıkma torbasına aktarın.

Pişen keki yarım muz genişliğinden biraz daha geniş olacak şekilde kesin. Ardından şeritleri ortadan keserek 14 küçük dikdörtgen elde edecek şekilde parçalara ayırın.

Kekin üzerine kürdan ile küçük delikler açıp her birini sütle ıslatın ve kek diliminden bir tane alıp üzerine kremayı sıkın.

Kremalı kekin üzerine ikiye bölünmüş muzu yerleştirin. Kremayı muzun kenarlarını kapatacak şekilde sıvamaya devam edin. Hepsini aynı şekilde yapıp ardından buzdolabına koyun.

Ganajı hazırlamak için küçük bir tencereye sıvı kremayı alın, üzerine tereyağı ekleyin ve karıştırarak ısıtmaya başlayın.

Krema kaynamadan hemen ocaktan alın; içine sütlü çikolata ve bitter çikolata ekleyin. Çikolatalar eriyinceye dek karıştırmaya devam edin ve daha sonra ganajı buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Hazırlanan ganaj sos ile pastanın tüm yüzeyini kaplayın. Kenarlarını fındık kırığı ile süsleyin ve buzdolabında kıvamlı haline gelmesi için yaklaşık 3-4 saat dinlendirin.

İsteğe göre üzerine tekrar çikolata sosu ile süsleme yapabilirsiniz.

Bu Malaga tarifi, muz ve çikolatanın eşsiz uyumu ile İspanyol tatlısı Malaga'yı mutfaklarınıza taşıyor. Kolay ve lezzetli bu tarif ile tatlı krizlerinize en güzel çözümü sunacak, misafirlerinizi ve ailenizi büyüleyeceksiniz. Bu eşsiz lezzeti deneyin ve tatlı anlarınızı daha özel kılın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi