Muhallebi ve irmik tatlısının mükemmel uyumuyla tanışın. Bu pratik tarif, tatlı krizlerinizi lezzetli bir şekilde sonlandıracak ve misafirlerinizi etkileyecek. Yapımı kolay bu tatlıyla, tatlı sofralarınızın yıldızı olmaya hazır olun.

Lezzetli bir tatlı yapmanın en pratik yollarından biri olan Muhallebili İrmik Tatlısı, tatlı sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Hem kolay hem de lezzetli bu tatlı, tüm tatlı severlerin beğenisini kazanacak. Şimdi bu eşsiz lezzeti keşfedin.

Muhallebili İrmik Tatlısı, irmikli kek ve muhallebinin eşsiz buluşmasıyla ortaya çıkan bir lezzet harikası. Bu tarif ile tatlı krizlerinize lezzetli bir son verin ve her lokmada misafirlerinizi şaşırtın. Afiyet olsun!

Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Bir kez yapın her gün taze taze yiyin: Pastanelerdeki gibi Bayatlamayan Poğaça tarifi Bir kez yapın her gün taze taze yiyin: Pastanelerdeki gibi Bayatlamayan Poğaça tarifi

Keki için:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
5-6 damla limon

Muhallebisi için:

2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin

Üzeri için:

1 çay bardağı Hindistan cevizi

Muhallebili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tencereye şeker ve suyu alın. Kaynayana kadar karıştırın. Üzerine limon suyunu ekleyip 10 dakika kaynatın.
Kek için yumurta ve şekeri çırpın.
Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Yağlanan kara borcama karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
Kek pişerken muhallebiyi hazırlayın.Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırın.
Göz göz olunca altını kapatın. Tereyağ ve vanilyayı ekleyin karıştırın. Soğuyana kadar ara ara karıştırın.
Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti dökün.
Şerbetini iyice çektinten sonra üzerine muhallebiyi ekleyin ve spatula yardımıyla düzeltin.
Üzerine en son Hindistan cevizi dökün ve buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip servis edin.

Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi, tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Hem kolay hem de lezzetli bu tatlı, her lokmada misafirlerinizi ve sizleri mutlu edecek. Bu eşsiz tatlıyı deneyin ve tatlı krizlerinizi en lezzetli şekilde sonlandırın. Bu tarif, hem göze hem de damağa hitap eden bir tatlı olarak, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Editör: Haber Merkezi