Evinizde çıtır çıtır bir kadayıf ve yumuşacık muhallebi yapmayı hiç düşündünüz mü? İşte size adım adım kolay ve lezzetli bir muhallebili kadayıf tarifi! Bu tarif ile tatlı krizlerinizi sağlıklı ve lezzetli bir şekilde çözebilirsiniz.
Tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için harika bir önerimiz var: Muhallebili kadayıf! Bu tarif, evde çıtır çıtır kadayıf ve ipeksi muhallebi ile unutulmaz lezzetler yaratmanızı sağlayacak. Hazırlaması kolay, tadı damağınızda kalacak.
Çıtır kadayıf ve ipeksi muhallebi bir arada nasıl mı? İşte size evde hızlıca hazırlayabileceğiniz muhallebili kadayıf tarifi. Bu basit adımlarla, herkesi tatlı bir sürprizle mutlu edin.
Malzemeler
250 gram kadayıf
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı tereyağı
Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
Muhallebi için:
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi
Kadayıflı muhallebi tatlısı yapımı için öncelikle tereyağını geniş bir tavada eritin.
Kadayıflarınızı şekerle birlikte tereyağında ara sıra karıştırarak kısış ateşte kavurun.
İçine dövülmüş cevizinizi ekleyip altını kapatın. Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
Bir sos tenceresinde un, nişasta, vanilya, şeker ve yumurtayı karıştırın.
Sütü de ekleyip pişirmeye başlayın.
Muhallebi kıvamını alınca altını kapatıp soğumasını bekleyin.
Soğuyunca içine krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın.
Kadayıflarınızın yarısını dikdörtgen tepsinizin tabanına iyice yayın.
Üzerine muhallebinin tamamını her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
En üste kadayıfların kalanını döküp yine her tarafı eşit olacak şekilde iyice yayın.
En az 2 saat buzdolabında katılaşması için bekletin. Ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.