Pamuk gibi yumuşacık açma yapımı, sandığınızdan daha kolay. Bu basit ve lezzetli tarifle, kahvaltılarınıza farklı bir tat katabilir, evinizi pastaneye çevirebilirsiniz. İşte ev yapımı pamuk açma tarifi!

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi pamuk açmaları evde yapmaya hazır mısınız? Bu kolay tarif ile herkesi mutfağınıza hayran bırakacak, ağızda dağılan açmaları kolayca yapabilirsiniz. Evde pamuk açma yapmanın püf noktaları burada!

Ev yapımı pamuk açma ile sabahlarınıza lezzet katın! Bu tarif, her adımıyla sizi yumuşacık ve lezzetli açmalar yapmaya davet ediyor. Pastane lezzetinde açmalar için gereken her şey bu rehberde.

Tel Tel Açma Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6-7 su bardağı un

İçine sürmek için

Margarin yada tereyağı

Üzeri için

Yumurta sarısı
Susam

Tabak tabak yiyeceğiniz Karamelli Trileçe tarifi Tabak tabak yiyeceğiniz Karamelli Trileçe tarifi

Tel Tel Açma Tarifi

Öncelikle yoğurma kabına sütü alalım üzerine kuru mayayı dökelim kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra suyu ilave edelim sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyerek karıştıralım.
Unumuzu yavaş yavaş ilave etmeye başlayalım hamurumuzu havalandıra havalandıra güzelce yoğuralım.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun üzerini güzelce kapatıp mayalanmaya bırakalım en az 1,5 saat bekleyelim.
Mayalanmış hamurumuzu yağladığımız tezgah üzerine alalım hamurumuzu 12 eşit parçaya bölelim.
Böldüğümüz bezelerin içerisine bir çay kaşığı kadar margarin ya da tereyağ koyup elimizle hamuru açtıralım.
Daha sonra hamuru rulo halinde katlayalım ters hareketlerle iki ucundan bükerek şekil verelim.
Yağlamış olduğumuz fırın tepsimize açmalarımızı birbirine yapışmayacak şekilde dizelim.
Yaklaşık yarım saat tepside mayalanmalarını bekleyelim.
Mayalanan açmaların kenarlarına yumurta sarısı sürelim yumurta sarısını sıvı yağ ile biraz açabilirsiniz.
Daha sonra isteğe bağlı olarak üzerlerine susam sürebiliriz.
Önceden ısıttığımız 180° fırınımızda üzerleri iyice kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan açmaların üzerlerine buzdolabı poşeti kapatarak üzerine bir bez kapatarak yumuşamasını sağlayalım.

Artık pamuk gibi açmaları dışarıdan almak yerine evinizde kendiniz yapabilirsiniz. Bu tarif ile, her seferinde mükemmel sonuçlar alacağınızdan emin olabilirsiniz. Deneyin ve bu lezzetli açmaları sevdiklerinizle paylaşın. Kahvaltılar hiç bu kadar lezzetli olmamıştı!