Sofralarınıza taze bir dokunuş katmak istiyorsanız, Karadeniz'in bu geleneksel mısır ekmeği tam size göre. Günlerce bayatlamayan yapısıyla, bu ekmek her yemeğin yanında mükemmel bir eşlikçidir.

Karadeniz'in enfes lezzeti olan mısır ekmeği, artık evde yapılması çok kolay! İşte adım adım evde mısır ekmeği hazırlama rehberiniz.

Bugüne kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız: Kaşık Dökmesi tarifi Bugüne kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız: Kaşık Dökmesi tarifi

Taze, lezzetli ve uzun süre bayatlamayan bir ekmek arıyorsanız, mısır ekmeği ideal bir seçim. Bu tarif, Karadeniz usulü mısır ekmeğini mutfaklarınıza taşıyacak.

MALZEMELER

3 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1,5 - 2 su bardağı su

TARİF

Su hariç bütün malzemeleri karıştırın.
Azar azar su ekleyin.
Fırın tepsinizi iyice yağlayın. Harcı içine alın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttukan sonra servis edin.

Artık Karadeniz'in bu geleneksel ve lezzetli mısır ekmeğini kendi evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu kolay tarif ile mısır ekmeği yapımı hem eğlenceli hem de ödüllendirici olacak. Ekmeklerinizin günlerce taze kalmasını sağlayacak bu tarifi deneyin ve sofralarınıza taze bir dokunuş katın!

Editör: Haber Merkezi