Karadeniz'in vazgeçilmez lezzetlerinden Kuymak, peynirli ve uzayan yapısıyla herkesin beğenisini kazanıyor. Siz de bu eşsiz lezzeti evde deneyimlemek istiyorsanız, işte detaylı tarifimiz.

Kuymak, mısır unu ve peynirin eşsiz birleşimiyle hazırlanan, Karadeniz mutfağının en özel yemeklerinden biridir. Bu lezzetli yemeği kahvaltıda veya akşam yemeğinde pratik bir şekilde nasıl yapabileceğinizi açıklıyoruz.

Mısır unu ve peynirin muhteşem uyumuyla hazırlanan Kuymak, Karadeniz sofralarının olmazsa olmazıdır. Bu lezzetli ve pratik yemeği kendi mutfağınızda da yapabilirsiniz. İşte kolay Kuymak tarifi!

MALZEMELER

Herkes tarifini soracak: 30 dakikada restoran kalitesinde Arnavut Ciğeri tarifi Herkes tarifini soracak: 30 dakikada restoran kalitesinde Arnavut Ciğeri tarifi

2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su (oda ısısında)
1 kase kolot peyniri veya kaşar
1/2 çay bardağı kaynar su
1 silme tatlı kaşığı tuz

TARİF

Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Ardından bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin.
Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin.
Peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun.
Peynir de eridikten sonra kaynar suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın.
Tereyağı hafifçe üstte biriktiği zaman kuymağınız hazır demektir.

Kuymak, hem pratik hem de lezzetli bir yemek seçeneği olarak mutfaklarınızda yer almayı hak ediyor. Karadeniz'in bu geleneksel lezzetini evde deneyerek, kahvaltılarınızı ve akşam yemeklerinizi daha özel hale getirebilirsiniz. Hazırlaması oldukça basit olan Kuymak, peynir severler için de ayrı bir favori olacak. Şimdi bu tarifi deneyin ve ailenizle birlikte bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi