Mis gibi şekerpare kokusuyla mutfaklarınızı şenlendirmek istemez misiniz? Ev yapımı şekerpare yapmanın tüm sırlarını bu tarifte bulabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tatlı, adımlarını takip ederek kolayca hazırlayabileceğiniz bir seçenek sunuyor.

Şekerpare, tatlı severlerin vazgeçilmezi ve evde yapımı sandığınızdan çok daha kolay! Bu tarif ile şekerpare yapmanın püf noktalarını öğrenerek, evde tatlı bir devrim yapabilirsiniz. Şerbeti ve hamuruyla tam kıvamında bir şekerpare için gereken her şey burada.

Tatlı krizlerine lezzetli bir çözüm arıyorsanız, evde kolayca hazırlayabileceğiniz şekerpare tarifi tam size göre. Malzemeleri ve yapılış aşamaları ile herkesin beğenisini toplayacak bu şekerpare tarifi, tatlı sofralarınızın yıldızı olmaya aday.

Şekerpare Tarifi

Malzemeler

200 gram margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1.5 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine)
4 veya 5 su bardağı un

Şerbeti için

4 su bardağı sıcak su
3 su bardağı şeker
Çeyrek limonun suyu

Bildiğiniz tüm tarifleri unutun: Lezzet dolu Humus tarifi Bildiğiniz tüm tarifleri unutun: Lezzet dolu Humus tarifi

Şekerpare Tarifi

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz şerbet soğuk.Tatlı sıcak olacak arkadaşlar.
Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım.
Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.
Ardından çeyrek limon suyunu ekleyip bu şekilde de 5 dakika kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.
Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un eklemeye devam edelim.
Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.
Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini verelim.
Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
Tatlılarımızı bu şekilde birkaç saat dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi