Eğer siz de şerbetli tatlıların büyüsüne kapılmış bir tatlı tutkunuysanız, şambali tatlısı tam size göre. İster ani gelen misafirleriniz için ister ailecek tatlı bir kaçamak yapmak istediğinizde, bu tarif her an kullanıma hazır. İrmik ve şerbetin mükemmel uyumuyla hazırlanan şambali, tadına doyamayacağınız bir lezzet.

Şambali tatlısı, hem hafif hem de doyurucu yapısıyla tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılıyor. Üstelik yapımı için saatler harcamanıza gerek yok. Bu tarif ve püf noktaları sayesinde, herkesin beğenisini kazanacak tam kıvamında bir şambali yapabilirsiniz.

Herkesin aradığı tarif: Gelinim Mutfakta Sultan Sarması nasıl yapılır? Herkesin aradığı tarif: Gelinim Mutfakta Sultan Sarması nasıl yapılır?

İzmir’in geleneksel tatlarından biri olan şambali tatlısını evde yapmak artık hayal değil. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu basit adımları takip ederek, evinizde şambali lezzetini yaşayın. İşte size adım adım şambali tatlısı yapımı ve lezzetinin sırrını açığa çıkaran püf noktaları.

Tam kıvamında şambali tatlısı tarifi

Malzemeler

2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı
Şerbeti için:
4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon

Tam kıvamında şambali tatlısı nasıl yapılır?

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın limonunu sıkın. İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin. Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün.

Şambali tatlısı, kolay ve pratik tarifiyle herkesin evinde rahatça yapabileceği bir lezzet. Bu tarif sayesinde, şerbetli tatlıların en sevilenlerinden birini kendi mutfağınızda hazırlayabilir, sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz tatlıyı keyifle yiyebilirsiniz. Şambali, hem lezzetiyle hem de hafifliğiyle tatlı severlerin favorisi olmaya devam edecek. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi