İzmir'in ünlü tatlısı Şambali, evde yapımıyla da herkesi şaşırtıyor. Bu tarif ve püf noktalarıyla, Şambali tatlısını evinizde kolayca yapabilir ve ani gelen misafirlerinize sunabilirsiniz.

Şambali tatlısı, Ege'nin meşhur lezzetlerinden biri olarak sofraları tatlandırıyor. Evde yapımı oldukça pratik olan bu tatlı ile misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. İşte detaylı tarifi ve yapım sırları.

  1. Ani gelen misafirler için hızlıca hazırlanabilecek enfes bir tatlı arıyorsanız, Şambali doğru seçim. Hem lezzetli hem de pratik bu tatlıyı evde yapmanın tüm detaylarını sizin için bir araya getirdik.

MALZEMELER

3 su bardağı irmik
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Şerbeti için;

4 ,5 su bardağı şeker
3 ,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

TARİF

Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır. Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir biraz katı kıvamda olacak bu sizi korkutmasın ardından orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır.
Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir.
Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir.
Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına verilir 30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirilir.
Şerbeti için tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olacak.
Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
4- 5 saat iyice Şerbetini çekip dinlenen tatlı istenilen şekilde süslenilip servis edilir.

Evde tatlı yapmanın tadını çıkarmak isteyen herkes için Şambali, pratikliği ve lezzetiyle mükemmel bir seçenek. Bu adım adım tarif ile, İzmir'in geleneksel tatlısını evinizde kolaylıkla yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şambali ile tatlı saatlerinizi daha da özel kılın ve misafirlerinize unutulmaz lezzetler sunun.

Editör: Haber Merkezi