Kıyır kıyır, ağızda eriyen yoğurtlu anne kurabiyesi yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu özel tarif, hem pratik hem de lezzetli bir deneyim sunuyor. İster çayın yanında, ister atıştırmalık olarak, her zaman tercih edebileceğiniz bu kurabiyeyi keşfetmeye ne dersiniz?

Mutfakta geçirdiğiniz zamanları değerli kılan tarifler arasına yoğurtlu anne kurabiyesini eklemeye ne dersiniz? Hem kolay hem de eşsiz lezzetiyle, bu kurabiye tarifi çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Gelin, bu lezzet yolculuğuna birlikte çıkalım.

Evinizde çay saatlerinizi şenlendirecek ve ailenizle birlikte keyifle tüketeceğiniz yoğurtlu anne kurabiyesi yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, lezzetiyle olduğu kadar pratikliğiyle de mutfakta geçirdiğiniz zamana değer katacak.

YOĞURTLU ANNE KURABİYESİ

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
6 – 6,5 su bardağı un
İsteğe bağlı kuru üzüm

Üzerine:

Toz şeker

Yoğurtlu Anne Kurabiyesi Tarifi ve Yapılışı:

Bildiğiniz tüm tarifleri unutun: Asla bayatlamayan Sodalı Portakallı Kurabiye tarifi Bildiğiniz tüm tarifleri unutun: Asla bayatlamayan Sodalı Portakallı Kurabiye tarifi

Un ve kuru üzüm hariç tüm malzemeleri harmanlayın. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediln. Kuru üzüm koyacaksanız ekleyip yoğurun. Ardından avuç içinizi yağlayarak hamurdan iri parçalar koparın. Yuvarlak şekil verin ve üzerini toz şekere batırın. Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

Yoğurtlu anne kurabiyesi tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli. Bu eşsiz tarifi deneyerek çay saatlerinize farklı bir tat katabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi