Buzlukta saklanabilen kurabiye tarifi, özellikle ani gelen misafirler için pratik bir çözümdür. Bu tarif ile dört farklı çeşit kurabiye hazırlayabilir, misafirlerinize çeşitlilik sunarak onları şaşırtabilirsiniz.

Her zaman misafirlerinize sunacak bir şeyler hazırlamanız gerekiyorsa, buzlukta saklanabilen kurabiye tarifleri tam size göre. Bu tariflerle, her zaman lezzetli ve taze kurabiyeleri hızlıca sunabilirsiniz.

Pratik ve lezzetli bir çözüm arayanlar için buzluk kurabiyesi, misafirlerinize her zaman taze ve lezzetli ikramlar sunmanızı sağlar. İşte dört farklı çeşitle hazırlayabileceğiniz buzluk kurabiye tarifi!

MALZEMELER

Pirinç ve yoğurtla mucizeler yaratın: Enfes Çorba tarifi Pirinç ve yoğurtla mucizeler yaratın: Enfes Çorba tarifi

250 gram tereyağı ya da margarin (Oda ısısında)

1 su bardağı toz şeker

2 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 su bardağı)

HAMURLARIN İÇİNE KOYMAK İÇİN;

Küçük bir kase doğranmış ceviz
1 çay kaşığı kakao
Küçük bir kase doğranmış kuru kayısı
1 çay kaşığı zerdeçal (Silme)
Beyaz çikolata
1 yemek kaşığı kakao
Damla çikolata

BUZLUK KURABİYESİNİN YAPILIŞI

Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 4 eşit parçaya bölüyoruz.

İlk hamura çay kaşığı kakao ve cevizi ilave ediyoruz. İkinci hamura kayısı ve zerdeçalı ekliyoruz. Üçüncü hamura kakao ve iri kıydığımız beyaz çikolatayı ekliyoruz.

Dördüncü hamura da damla çikolataları ekleyip hamurları malzemeler karışana kadar yoğuruyoruz.

Sadece ilk hamurda kakaonun hamura mermer desen vermesi için çok fazla karıştırmayalım.

Hazır olan hamurları streç filme sarıp uzunlamasına şekil veriyoruz. Daha sonra buzluğa kaldırıyoruz.

Hemen pişirecekseniz buzlukta 15 dakika bekletip dilimleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirebilirsiniz. Hemen pişirmeyecekseniz buzlukta dilediğiniz kadar bekletip daha sonrası için saklayabilirsiniz.

Buzluk kurabiyesi tarifi, ani misafirler için pratik ve lezzetli bir çözüm sunarak hayatınızı kolaylaştırır. Dört farklı çeşidi ile her zevke hitap eden bu kurabiyeler, misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Hazırladığınız kurabiyeleri buzlukta saklayarak, her an misafir ağırlamaya hazır olabilirsiniz.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri