Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

İşe ya da okula gitmeden önce hızlıca bir tatlı yapmak istiyorsanız, bisküvili rulo pasta tam size göre. Hem pratik hem de lezzetli bu pasta, herkesin beğenisini toplayacak.

Bisküvili rulo pasta, dar zamanlarınızda hızlıca hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzettir. İşte adım adım bisküvili rulo pasta yapımı...

Günlük rutininize lezzet katmak için hızlı ve pratik bir tarif arıyorsanız, bisküvili rulo pasta ideal seçenek. İşte kolay yapım aşamaları...

BİSKÜVİLİ RULO PASTA MALZEMELERİ

50 gram tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı kakao
2 paket petibör bisküvi

Kreması için;

1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
2 su bardağı Hindistan cevizi

Üzeri için;

40 gram eritilmiş bitter çikolata

BİSKÜVİLİ RULO PASTA NASIL YAPILIR?

Bir tencereye süt, tereyağı, kakao ve toz şekeri aldıktan sonra margarin eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
Margarin eridikten sonra karışım kaynamaya başlayacaktır. Bunu gördüğünüz an ocağın altını kapatın.
Bisküvileri mutfak robotuna atıp incecik olana kadar çekin.
Ufalanmış bisküvileri hazırladığınız kakaolu karışıma dâhil edin. Arkasından vanilini de koyun ve hamurumsu bir kıvam alana kadar karıştırın.
Bir parça streç film alarak bunu mutfak tezgâhına yayın. Bunun üzerine bisküvi hamurunu yerleştirin. Hamurun üzerine bir parça daha streç film sererek merdane yardımıyla hamuru açın. Burada hamurun şekli dikdörtgen olsun.
Bu sırada krem şantiyi ve sütü çırparak kremayı hazır hâle getirin. İçerisine Hindistan cevizi ilave ederek iyice karıştırın. Son aşamada yoğun bir kreme elde edeceksiniz.
Hazırladığınız kremayı tezgâh üzerindeki hamurun üzerine yayarak hamurun dar kenarından başlayarak ve streç filmden destek alarak yuvarlayın ve bir rulo yapın.
Hazırladığınız pastayı streç filme sarın ve buzdolabında ortalama 1 saat kadar dinlendirin.
Servis öncesi erimiş çikolatayı pastanın üzerine sürerek süsleme yapın.

Artık bisküvili rulo pasta yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahipsiniz. Bu hızlı ve pratik tarif, yoğun günlerinizde tatlı ihtiyacınızı kolayca karşılayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi