Patatesli kek dediğinizi duyar gibiyim ama bu kez işin içine bir de börek lezzeti katıyoruz! Börek tadında patatesli kek tarifiyle, mutfağınıza yepyeni bir tat getirebilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif, tüm aileyi mutlu edecek.

Eğer siz de yenilikçi tarifler peşindeyseniz, börek tadında patatesli kek tam size göre. Bu tarif, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla birleştirerek mutfağınıza taze bir soluk getiriyor. Denemeye değer bir lezzet macerasına hazır mısınız?

Böreği kadar çıtır, keki kadar yumuşak bir tarif arayanlar için börek tadında patatesli kek, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanız için ideal bir fırsat sunuyor. Bu özgün tarifle, misafirlerinizi şaşırtmaya ve damaklarında unutulmaz izler bırakmaya hazır olun.

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Börek Tadında Patatesli Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan (ya da yeşil soğan)
çeyrek demet dereotu ya da maydanoz
1 adet kırmızı biber
küçük bir kase peynir
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 su bardağı un

Börek Tadında Patatesli Kek Nasıl Yapılır?

Patatesleri küçük küp şeklinde doğrayın. Soğanı ve biberleri de ince ince doğrayın. Dereotu ya da maydanozu da ince ince kıyın.
Derin bir kapta yumurtaları mikser ya da çırpıcıyla çırpın. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin.
Tuzu, baharatları ve doğradığınız malzemeleri de ekleyip karıştırın. Peyniri de ilave edin.
Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
Büyük bir borcam ya da fırın kabını hafifçe yağlayın ve harcı döküp düzgünce yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Börek tadında patatesli kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilir, geleneksel lezzetlere modern bir dokunuş katabilirsiniz. Bu özgün ve lezzetli tarif, hem kolay hazırlanışıyla hem de muhteşem tadıyla herkesi etkileyecek. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi