Havuç ve yoğurtla hazırlanan, sarımsak ve cevizin aromasıyla zenginleşen havuç tarator, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte adım adım hazırlanışı.

Geleneksel Türk mutfağının sevilen mezelerinden havuç tarator, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizi şaşırtacak bir lezzet. Nasıl yapıldığını öğrenmek için okumaya devam edin.

Misafirlerinizi etkilemek ve sofralarınıza renk katmak için ideal bir seçenek olan havuç tarator tarifi, sağlıklı ve besleyici özellikleriyle de dikkat çekiyor. İşte kolay tarator yapımı.

MALZEMELER

2 havuç
1 bardak yoğurt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tuz

TARİF

Havuçları tavada zeytinyağı ile soteleyin.
2 dakika kadar kavurduktan sonra kenara alıp soğuması için bekletin.
Bir kapta yoğurtları, sarımsağı, 2 kaşık zeytinyağını ve tuzu karıştırın.
Cevizleri ve havuçları da ekleyin ve karıştırın.
Üzerini cevizlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Sarımsak ve yoğurtla yapılan en iyi meze: Haydari! Sarımsak ve yoğurtla yapılan en iyi meze: Haydari!

Havuç tarator, hem tarihî kökleriyle hem de lezzetiyle sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Osmanlı mutfağından günümüze kadar uzanan bu eşsiz lezzeti keşfederken, sağlıklı ve pratik yönleriyle de günlük menülerinize yeni bir soluk getirebilir. Tarifimizi deneyin ve bu benzersiz tadın keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi