Misafirlerinizi ağırlarken ya da aile kahvaltılarınızda lezzetli bir alternatif arıyorsanız, pratik ve lezzet dolu pişi tarifimiz tam size göre. Püf noktalarına dikkat ederek yağ çekmeyen pişiler hazırlayabilirsiniz.

Hamur işi tarifleri denince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan pişi, her yaş grubunun severek tükettiği bir tat. Yanına tatlı veya tuzlu eşlikçilerle servis edebileceğiniz bu tarif, kahvaltı ve beş çaylarınızın vazgeçilmezi olacak.

Diyet yaparken de tatlı yiyebilirsiniz: Unsuz Şekersiz Sufle tarifi Diyet yaparken de tatlı yiyebilirsiniz: Unsuz Şekersiz Sufle tarifi

Yumuşacık ve puf puf kabaran pişi tarifi ile kahvaltı sofralarınıza lezzet katın. Bu pratik tarif, sıcak kahvaltılıklar arasında yerini alacak ve herkesin beğenisini toplayacak. İşte, pişi yapmanın en kolay yolu...

MALZEMELER

Hamuru için;

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

TARİF

Öncelikle hamuru için gerekli olan malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir kaba alıp çırpalım.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve ne ince ne de kalın olacak bir şekilde oklava yardımıyla açalım.
Kestiğimiz hamurları kızgın yağda kızartalım.

Editör: Haber Merkezi