Kandil simidi, Miraç Kandili'nin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Evde kendi kandil simidinizi yaparak, bu özel günde sevdiklerinizle birlikte paylaşabilirsiniz. İşte en kolay ve lezzetli tarifimiz...

Miraç Kandilinizi daha da özel kılmak için ev yapımı kandil simidi yapmaya ne dersiniz? Sirke ile hazırlanan bu kıyır kıyır tarif, ağızda dağılan lezzetiyle herkesi mest edecek.

Kandil simidi, Miraç Kandili'nin en sevilen geleneksel ikramlarından biridir. Bu kolay tarif ile evde pastane lezzetinde kandil simidi yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı...

KANDİL SİMİDİ MALZEMELER

125 gram margarin

2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı mahlep

2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3-4 su bardağı kadar un

ÜZERİ İÇİN

2 yumurta akı

Susam (ya da çörek otu)

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Kandil simidi tarifi için önce malzemelerinizi oda sıcaklığında hazırlayın. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın.

Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo hâline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hâle getirin. Miraç Kandiliniz mübarek olsun...

10 dakikada pratik kurabiye tarifi! 4 malzeme ile Kozalak Kurabiye nasıl yapılır? 10 dakikada pratik kurabiye tarifi! 4 malzeme ile Kozalak Kurabiye nasıl yapılır?

Bu Miraç Kandili'nde, evde hazırlayacağınız kıyır kıyır kandil simidi ile sevdiklerinizin yüzünü güldürün. Yukarıdaki tarif ve püf noktaları sayesinde, pastane lezzetinde kandil simidini kolayca yapabilirsiniz. Kandilinizi kutlar, bu özel gününüzün huzur ve mutluluk getirmesini dileriz. Afiyet olsun!