Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın’dan kreş müjdesi Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın’dan kreş müjdesi

Gastronomi dünyasının parlak yıldızlarından biri olan Efe Metin Çakıroğlu, 37 yaşında hayata veda etti. Yemek sanatlarına adanmış bir hayatın ardından, Çakıroğlu'nun vefatı büyük bir boşluk bıraktı.

Şef Efe Metin Çakıroğlu'nun beklenmedik vefatı, mutfak sanatları camiasında derin bir yas yarattı. 15 yılı aşkın süredir aşçılık yaparak adını duyuran Çakıroğlu, genç yaşta yaşamını yitirdi.

'KENDİ YOLUNUZU ÇİZİN' DEMİŞTİ

Ünlü şef, geçtiğimiz günlerde bir dergiye verdiği son röportajında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kimseye aldanmayın. Kendi yolunuzu çizin. Çok fazla okuyun ve mümkünse görebildiğiniz kadar çok şey izleyin. Ancak aşçılık sadece bir meslek, hayatınız değil. Özel hayatınıza mutlaka zaman ayırın. Yoksa kısa sürede yorulabilirsiniz"

EFE METİN ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Efe Çakıroğlu, 1987 yılında dünyaya gelmiştir. Türk aşçıdır. Hayatının ilk yıllarından itibaren ailesinin Bodrum’da bulunan restoranı dolayısıyla mutfakla iç içe oldu ve aşçılık mesleğine ilk olarak burada adım attı.

İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okurken, mutfaktan kopamayacağını anlayarak İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi'nde Chef&Owner Profesyonel Aşçılık eğitimi aldı.

Ayrıca Oggusto'da gastronomi üzerine yazılar kaleme alan Çakıroğlu, 20 Ocak 2024 tarihinde yaşamını yitirdi.

Kaynak: 12punto