Kolay Lahmacun tarifi: Hamurundan harcına evde lahmacun nasıl yapılır? Kolay Lahmacun tarifi: Hamurundan harcına evde lahmacun nasıl yapılır?

Anadolu'nun vazgeçilmez lezzeti leblebiyi farklı bir formda denemeye ne dersiniz? Leblebi tozlu kurabiye tarifiyle, tatlı anlarınıza yeni bir tat katın.

Leblebi severler buraya! Bu benzersiz leblebi tozlu kurabiye tarifiyle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Kolay, hızlı ve çok lezzetli!

Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz, misafirlerinizi şaşırtacak bir tarif arıyorsanız, leblebi tozlu kurabiyeler tam size göre. Hem pratik hem de ağzınızda dağılan bir lezzet.

Leblebi Tozlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı leblebi tozu (rondodan geçirilecek)
1 tatlı kaşığı kabarma tozu
1,5 -2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Üzeri için;

Sarı leblebi

Leblebi Tozlu Kurabiye Tarifi

Öncelikle leblebiyi rondodan geçirelim.
Sıvı yağ ve pudra şekerini karıştıralım, leblebi tozu ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünden küçük parçalar alıp yuvarlayalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ortalarına leblebi koyalım.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında 10-15 dk pişirelim her fırın ayarı bir olmuyor çok dikkatli olalım.
Üzerleri çatlamaya başlayınca kızarmasını beklemeden çıkaralım.
İlk piştiğinde yumuşak oluyor endişe etmeyin sıcakken dokunmayalım ilk sıcaklığı geçtikten servis tabağına alalım.

Leblebi tozlu kurabiye tarifiyle, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatife sahip oldunuz. Bu eşsiz tarif, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak ve leblebinin farklı bir kullanımıyla mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanıza olanak sağlayacak. Deneyin ve leblebinin bu yeni formunu sevdiklerinizle paylaşın.