Mayasız ve pratik pişi tarifi, puf puf kabaran yapısıyla hem tatlı hem de tuzlu alternatiflerle servis edilebilir. İşte kahvaltıların yeni favorisi pişi yapımının tüm detayları!

Pişi, tüm ailenin severek tükettiği bir lezzet. Bu tarif sayesinde kahvaltılarınıza ve öğünlerinize pratik bir dokunuş yapabilir, lezzetli pişiler hazırlayabilirsiniz.

Hem kolay hem de leziz bir kahvaltılık arıyorsanız, bu pişi tarifi tam size göre! Mayasız, hafif ve ağızda dağılan pişiler için gereken malzemeler ve yapım aşamaları haberimizde.

MALZEMELER

Şeflerin sırrı: Tane tane dökülen İrmik Helvası tarifi Şeflerin sırrı: Tane tane dökülen İrmik Helvası tarifi

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

TARİF

Öncelikle hamuru için gerekli olan malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir kaba alıp çırpalım.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve ne ince ne de kalın olacak bir şekilde oklava yardımıyla açalım.
Kestiğimiz hamurları kızgın yağda kızartalım.

Pişi, Türk kahvaltılarının sevilen bir parçası olarak her zaman popülerliğini koruyor. Bu tarif ile evinizde kolayca yumuşacık pişiler hazırlayabilirsiniz. Püf noktalarına dikkat ederek hazırlayacağınız pişiler, tüm aile bireyleri tarafından sevilecek ve öğünlerinizi şenlendirecek. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi