Lezzetli bir çiğköfte yapmak için doğru malzemeler ve biraz sabır gereklidir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz çiğköfte tarifi ve püf noktaları.

Dışarıdaki çiğköfteleri aratmayacak bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Evde, basit adımlarla harika çiğköfteler yapabilirsiniz.

Çiğköfte, hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık olup, evde yapımı oldukça basittir. İşte detaylı çiğköfte yapım rehberiniz.

MALZEMELER

Acı sos malzemeleri:

1 çay bardağı pul biber
1 çay bardağı isot
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Köfte malzemeleri:

Tatlıya bakışınız değişecek: Dillere destan Limonlu Tiramisu tarifi Tatlıya bakışınız değişecek: Dillere destan Limonlu Tiramisu tarifi

Yarım demet maydanoz
5-6 dal taze soğan
4 yemek kaşığı domates salçası (200 gr)
2 yemek kaşığı biber salçası (100 gr)
1 kuru soğan (küçükse 2 tane)
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı çiğ köftelik baharat
2 tatlı kaşığı kuru nane
Çay kaşığının ucuyla kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
6 çay bardağı ince köftelik bulgur
Tuz

TARİF

Önce isotu, pul biberi, zeytinyağını ve nar ekşisini bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı kadar soğuk su ekleyip karıştırın.
Taze soğanın yeşil kısımlarını ve maydanozu çok ince doğrayıp hazırlayın.
Kuru soğan ve sarımsağı çok ince doğrayın. Doğradığınız soğanı ve sarımsağı, salçaları, baharatları yoğurma kabına alın. Bir tarafına bulguru alın.
Önce bulgur hariç bütün malzemeleri yoğurup homojen bir karışım hazırlayın. Sonra azar azar bulgurdan alıp yoğurmaya başlayın. Arada buzlu su ekleyerek bulgurlar yumuşayana kadar yoğurun. Kıvama gelen köfteye kenarda bekleyen acı sosu ekleyip birkaç dakika daha yoğurun.
En son yeşillikleri ekleyin ve köftenin her tarafına gelmesi için karıştırın.

Bu detaylı çiğköfte tarifiyle artık dışarıdaki lezzetleri aratmayacak çiğköfteleri evinizde kolayca yapabilirsiniz. Yanında buz gibi bir ayran ile sunarak bu eşsiz lezzeti tamamlayın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi