Her ısırıkta kahve aromasının büyüsüne kapılmaya hazır olun. Türk kahvesi ile hazırlanan bu bayatlamayan kurabiye tarifi, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday.

Evinizi pastaneye çevirecek tarif: En pratik Haşhaşlı Çörek tarifi Evinizi pastaneye çevirecek tarif: En pratik Haşhaşlı Çörek tarifi

Kahve ve tatlı tutkunları, bu tarif sizin için! Türk kahvesinin benzersiz aromasıyla harmanlanmış, bayatlamayan kurabiye tarifimizle tanışın. Hem lezzetli hem de uzun süre tazeliğini koruyan bu kurabiye, tatlı anlarınıza eşlik edecek.

Ev yapımı tatlıların yeni yıldızı: Türk Kahvesi Aromalı Bayatlamayan Kurabiye. Bu özel tarif, tatlı sohbetlerinize lezzet katacak ve tatlı krizlerinize mükemmel bir çözüm sunacak.

Türk Kahvesi Aromalı Bayatlamayan Kurabiye

Malzemeler

250-300 gram tereyağı
100gr pudra şekeri
1 Çay bardağı sıvı yağ
60 gr nişasta
2 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 yumurta
1 paket vanilya
500 gr un

Üzeri için:

3 kaşık pudra şekeri
2 kaşık tarçın

Türk Kahvesi Aromalı Bayatlamayan Kurabiye Tarifi

Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, üzerine sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın.
Daha sonra nişasta, kabartma tozu, un ve Türk kahvesini ekleyerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle yuvarlayıp şekil verdikten sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
Kurabiyeler pişerken dışına sürmek için bir kâse içinde pudra şekeri ve tarçını karıştırın.
Kurabiyeleri fırından alın ve ilk sıcaklığını atması için birkaç dakika dinlendirin.
Kurabiyeleriniz henüz sıcakken tarçın pudra şekeri karışımına bulayın.
Ardından tekrar tepsiye dizin soğumaya bırakın.
Kurabiyelerinizin bayatlamaması için kavanozda muhafaza edin.

Artık kahve ve tatlı tutkunlarının yeni gözdesi olan Türk Kahvesi Aromalı Bayatlamayan Kurabiye tarifini keşfettiniz. Bu tarif, her yudumda ve her ısırıkta sizi kahvenin büyülü dünyasına götürecek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, hem tatlı krizleriniz için mükemmel bir çözüm sunacak hem de sohbetlerinize lezzet katacak. Deneyin ve tatlı anlarınızı bu eşsiz lezzetle zenginleştirin.

Editör: Haber Merkezi