Kapınızda kuyruk oluşturacak bir ıspanaklı börek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarif ile hem lezzetli hem de görsel olarak etkileyici börekler yapabilirsiniz. İşte adım adım ıspanaklı börek tarifi...

Sofralarınızı zenginleştirecek, her lokmada ayrı bir lezzet sunan ıspanaklı börek yapımı artık çok kolay. Bu tarif ile pişerken tüm mahalleyi kokusuyla büyüleyecek börekler hazırlayabilirsiniz.

Ispanaklı börek, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. El açması yöntemiyle hazırlanan bu börek, hem damak zevkinize hitap edecek hem de komşularınızı kapınızda bekletecek. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!

ISPANAKLI BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ

5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane büyük boy soğan
1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası 
1.5 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
1 çay kaşığı ölçüsünde kırmızı pul biber 
1,5 kg kadar ıspanak
6  tane yufka 
Yufkaların üstüne sürmek için ise bir çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ 
Üzeri için ise çörekotu ve bir tane yumurta 

Kurban eti nasıl tüketilmeli? Prof. Dr. Çelik'ten önemli uyarılar Kurban eti nasıl tüketilmeli? Prof. Dr. Çelik'ten önemli uyarılar

Ispanaklı börek hamur tarifinin malzemeleri

5 su bardağı ölçüsünde un 
Yarım tatlı kaşığı ölçüsünde sirke
1 tane yumurta
1 kahve fincanı ölçüsünde sıvı yağ
1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz 
2  su bardağı ölçüsünde su
Derin bir kabin içersinde malzemeler kıvam alana kadar iyice yoğurulmalıdır. Hamurunuz yoğurulduktan sonra yaklaşık olarak 10 dakika kadar dinlenmeye alınmalıdır.

ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

Ispanaklı böreğin yapımına geçmeden önce ilk etapta ıspanaklara güzelce temizlemeniz gerekmektedir. 
Daha sonra ıspanağı sıcak suyun içersinde haşlamalısınız.
İç harcınız için tavaya almış olduğunuz sıvı yağ üzerine yemeklik şekilde doğradığımız soğanlarımızı kavuralım. Kavurduktan sonra ise salçamızı, baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyelim. 
Birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim. 
Haşlanmış ve suyu süzülmüş olan ıspanaklarımızı ilave ederek harcımız birkaç dakika karıştıralım ve harımızı ocaktan alarak oda sıcaklığı içinde soğumaya bırakalım. 
Üst üste dizmiş olduğumuz yufkalarımızı ortadan ikiye keserek bir tanesini alalım. 
Üzerine fırça yardımıyla heryerine gelecek şekilde sıvı yağımızı sürelim. 
Hazırlamış olduğumuz ıspanaklı harcımızı yufkaların üzerine gelişigüzel şekilde serpiştirelim. 
Yufkamızın uzun tarafından başlayarak rulo şekilde sarmaya başlayalım. Sarmış olduğumuz ruloları yağlayarak fırın tepsisinin ortasından başlayarak saralım ve gül şeklini yaparak tepsimize yerleştirelim.
Bütün yufkalarımızın sarma işlemi bittikten sonra üzerine çırpmış olduğumuz yumurtayı ve çörekotunu serptirelim. Son olarak böreğimizi 180°’de önceden ısımış fırına koyarak üstü kızarana kadar 40 dakika boyunca pişirelim. Herkese afiyet olsun...

Ispanaklı börek tarifi ile kahvaltı sofralarınıza lezzetli bir dokunuş yapabilirsiniz. Bu el açması yöntemiyle hazırlanan börek, hem damak zevkinize hitap edecek hem de komşularınızı kapınızda bekletecek. Tarifin püf noktalarını takip ederek, herkesin bayılacağı enfes börekler yapabilirsiniz. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı, herkese afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi