Az malzemeyle büyük lezzetler yaratın! Tembel Gelin Tatlısı, pratik yapılışıyla mutfakta geçireceğiniz zamandan tasarruf sağlarken, lezzetiyle de damaklarda unutulmaz izler bırakacak.

Tatlı ihtiyacınızı anında karşılayacak Tembel Gelin Tatlısı, hem pratik hem de enfes bir seçenek. İster sade ister kakaolu, her fincan lezzet dolu!

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek olan Tembel Gelin Tatlısı, tüm detaylarıyla bu tarifte. Fincanlarda pişen bu tatlı, sunumuyla da göz dolduruyor.

Fincan Tatlısı İçin Gereken Malzemeler:

1 litre süt

2 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2,5 kahve fincanı toz şeker

1 paket vanilya

1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Üzeri İçin:

Fırınsız Lahmacun tarifi: Tavada nasıl yapılır? Fırınsız Lahmacun tarifi: Tavada nasıl yapılır?

Tarçın çubukları veya dilediğiniz bir meyve

Fincan Tatlısı Yapılışı:

Süt, un ve şekeri derin bir tencereye alın. Çırpma teli yardımıyla karıştırın.

Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte güzelce pişirin.

Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olup, kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.

Pişen muhallebiyi ocaktan alın.

Kahve fincanlarına, üstlerinde 1 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla pay edin.

Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirmek için tezgâhın üzerinde, daha sonra da buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp Hindistan cevizine bulayın.

Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alıp üstlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Püf Noktası:

Fincanlara muhallebiyi sıcak olarak koymalısınız.

Mutlaka fincanlar ıslatılmış olmalı.

Hatta 1 çay kaşığı kadar su bırakın içerisinde.

Çıkartırken fincanın dibine hava aldırmanız yeterli olacaktır.

Margarin yerine tereyağı kullanılabilir, ama margarin tatlıyı daha çok donduruyor. Tatlıyı fincandan çıkarmakta zorlanıyorsanız, fincana bir çay kaşığı su koyabilirsiniz.

Tembel Gelin Tatlısı tarifimizi deneyin ve misafirlerinizin karşısında parlayın. Bu pratik ve lezzetli tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak ve herkes tarafından sevilecek. Malzemelerinizi hazırlayın, tarifimizi takip edin ve bu benzersiz tatlı deneyimini yaşayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi