Tuzlu kurabiye, kıyır kıyır yapısı ve uzun süre bayatlamayan lezzetiyle bilinir. Hem pratik hem de doyurucu olan bu kurabiyenin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, işte size adım adım bir rehber.

Eğer evde lezzetli ve doyurucu bir atıştırmalık yapmak istiyorsanız, tuzlu kurabiye en iyi seçeneklerden biridir. Çörek otu ve susamın eşsiz uyumu ile hazırlanan bu kurabiyeler, herkesin beğenisini toplayacak.

Tuzlu kurabiyeler, özellikle çay saatlerinin olmazsa olmazıdır. Bu lezzetli atıştırmalığı evde kendiniz yapmak için gereken malzemeler ve tarif detayları aşağıda yer alıyor.

MALZEMELER

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Meze sofralarının vazgeçilmezi: Kolay Fava tarifi Meze sofralarının vazgeçilmezi: Kolay Fava tarifi

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.

Tuzlu kurabiye, her mutfakta kolayca hazırlanabilecek ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir atıştırmalıktır. Çörek otu ve susam ile süslenmiş bu kıyır kurabiyeler, lezzeti ve pratikliğiyle her zaman favoriniz olacak. Şimdi bu tarifi deneyin ve çay saatlerinizi daha da özel kılın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi