Evde lahmacun yapmak isteyenler için kolay ve lezzetli bir tarif! Pratik hamuru ve harcıyla, lahmacununuzu evde hızlıca hazırlayabilirsiniz.

Ev yapımı lahmacun için gerekli malzemeler ve tarif detayları burada. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, lahmacun lezzetini evinize taşıyın.

Lahmacun, evde de kolaylıkla yapılabilecek bir Türk klasiğidir. Hamurundan harcına, her aşamasıyla bu pratik tarifi deneyin ve evde lahmacun keyfini yaşayın.

MALZEMELER

Herkesin aradığı tarif: Ağızda dağılan kıyır kıyır Fındıklı Kurabiyeler Herkesin aradığı tarif: Ağızda dağılan kıyır kıyır Fındıklı Kurabiyeler

3 su bardağı un
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su

Kıymalı harç için:

350 g kuzu kıyma
1 soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
4 sivri biber
Tuz
Karabiber
Tatlı kırmızı toz biber

Servis için:

Limon dilimleri
Maydanoz

TARİF

Hamuru için unu derin bir kaba alın. Tuz, toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçek yağı ve sütü ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Kıymalı harç için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, kabuklarını soyup küçük küp doğradığınız domates, ince kıydığınız maydanoz ve sivri biberi ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Kıymalı harcı üzerine yayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini havlu kağıt ile örtüp 3-4 dakika bekletin. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Bu pratik lahmacun tarifi ile artık dışarıdan sipariş etmeye gerek kalmayacak. Evde kendi lahmacununuzu yaparak hem daha sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunmuş olacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu tarif, sofralarınızı şenlendirecek. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi