Çay saatlerini bir başka kılan lezzetlerin başında gelen haşhaşlı çörek, evde yapımıyla da sizi kendine hayran bırakacak. Bu basit ve lezzetli tarif ile mutfakta yeni bir serüvene hazır olun.

Mutfakta pratik ve lezzetli bir dokunuş arayanlar için haşhaşlı çörek, vazgeçilmez bir seçenek. Bu adım adım tarif ile ev yapımı çöreğin püf noktalarını keşfedin ve çay saatlerinizi tatlandırın.

Ev yapımı haşhaşlı çörek ile çay saatlerinize lezzet katmaya ne dersiniz? Hem kolay hem de doyurucu bu tarifle, tüm ailenizin ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak lezzetler yaratın.

Bu kek başka: En iyi Kabaran Anne Keki tarifi Bu kek başka: En iyi Kabaran Anne Keki tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
5 veya 6 su bardağı un (miktarı unun kalitesine göre değişebilir)

İçi için;

250 gr sarı haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker ( isteğe bağlı)
1 su bardağı ceviz için (isteğe bağlı)

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Süt, su, sıvı yağ, şeker, yumurta akı ve mayayı yoğurma kabına alıp çırpın ve 5 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyin.
Ardından elenmiş un ve tuzu ekleyip yoğurun hafif ele yapışan bir kıvamı olucak toparlamak için elinize biraz sıvı yağ sürün kolayca toparlanacaktır.
Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın iç kısmı için haşhaş ve sıvı yağı küçük bir kapta karıştırın.
Hamur mayalandıktan sonra 8 eşit bezeye ayırın ve her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın .
Elinizle kare şekli verin ve üzerine haşhaşlı harçtan sürüp uzun kısımdan rulo yapın.
Tam ortasından bıçak ile kesip birbirinin tersi yönüne doğru döndürün.
Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
Bütün bezeler bittikten sonra üzerine temiz bir bez örtüp yarım saat tepsi mayası yapın.
Son olarakta ayrılmış olan yumurta sarısını üzerine sürün önceden ısıtılmış 180° fırına verip 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.

Haşhaşlı çörek tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli. Bu adım adım rehber, sizlere evde haşhaşlı çörek yapmanın tüm sırlarını sunuyor. Çay saatlerinizi bu eşsiz lezzet ile şenlendirin ve sevdiklerinizle paylaşın. Unutmayın, lezzetli yemekler paylaştıkça güzelleşir. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu harika tarifi deneyin!

Editör: Haber Merkezi