Misafirleriniz için farklı ve lezzetli bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? Çıtır çıtır ve lezzetiyle unutulmaz tuzlu kurabiye tarifimiz ile tanışın. Tüm püf noktalarıyla birlikte, işte tarifimiz...

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak tuzlu kurabiye yapımına dair tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz. Bu basit adımlarla, herkesin bayılacağı kurabiyeler yapabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım!

Evinizde kısa sürede ve kolayca yapabileceğiniz tuzlu kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte adım adım lezzetli kurabiyeler için gereken her şey...

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

2 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket margarin (250 gr)
2 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un

Üzeri İçin:

5 dakikada hazır: Hazır yufkadan çıtır çıtır börek tarifi 5 dakikada hazır: Hazır yufkadan çıtır çıtır börek tarifi

Susam
Çörek otu
Yumurta sarısı

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Uygun bir yoğurma kabı içerisine un hariç yumuşamış tereyağı ve hamur için kullanacağımız tüm malzemelerimizi sırayla ekliyoruz ve kaşık yardımı ile güzel bir şekilde karıştırıyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş, kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.

İstediğimiz kıvamı alan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp ileri geri yuvarlayıp büyük fitiller yapıyoruz.
Rulo şeklini alan hamurumuzun üzerine elimizle yavaşça bastırarak düzleştiriyoruz ve bıçakla hafif yan yani verev şeklinde kesiyoruz. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizerek üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu karışımından serpiyoruz.
Önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü pişiriyoruz.
Gerçekten ağızda dağılıyor. Bir gün durunca tam tadı oturuyor.