Köftelerinizi daha da yumuşak ve lezzetli hale getirecek bir sır mı arıyorsunuz? Cevabımız net: Soda! Bu rehberde, mutfakta fark yaratacak sodalı köfte tarifimizi adım adım bulacaksınız.

Sofralarınızın yıldızını arıyorsanız, işte karşınızda sodalı köfte! Pratik ve lezzetli bu tarifle, evde köfte yapmanın keyfini çıkarın. İşte malzemeler ve yapılışı...

Meze sofralarınızı baştan yaratın: Pratik Acılı Ezme tarifi Meze sofralarınızı baştan yaratın: Pratik Acılı Ezme tarifi

Lezzetli yemek tarifleri arasına yeni bir yıldız katıyoruz: Sodalı köfte! Bu tarif ile köfteler artık daha yumuşacık ve lezzetli. Nasıl mı? İşte detaylar...

Sodalı Köfte Tarifi

Malzemeler

400 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı soda (100 ml)

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Servis için;

Biber

Sodalı Köfte Tarifi

Köfte harcı için yoğurma kabına kıyma, soda, galeta unu, rendelenmiş soğan, baharatlar, tuz ve kabartma tozunu alarak elimizle güzelce yoğuralım.
Homojen bir kıvam alan köfte harcımızdan parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayalım. Ardından avcumuzun içerisi ile bastırarak köfte şeklini verelim.
Şekillendirdiğimiz köfteleri uygun bir tabağa alalım.
Tüm harcı şekillendirdikten sonra köftelerimizi 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Sürenin sonunda tavaya sıvı yağ alalım ve ısıtalım. Ardından dolaptan aldığımız köfteleri tavaya dizelim.
Alt tarafı kızaran köfteleri maşa yardımıyla çevirelim ve diğer yüzeyini de kızartalım.
Her iki tarafı da güzelce kızaran köftelerimizi servis tabağına alalım. Kalan köfteleri de aynı şekilde kızartalım. Dilerseniz yanında servis etmek için köfteleri kızarttıktan sonra biber ya da domates de kızartabilirsiniz.
Tüm hepsini kızarttıktan sonra sodalı köftelerimiz servise hazır. 

Sodalı köfte, malzemelerinin uyumu ve hazırlanışındaki kolaylıkla mutfakta hızla favoriler arasına girecek. Bu özel tarifi deneyerek, yemeklerinize yeni bir tat katın. Her ısırıkta, sodanın köftelere kattığı o benzersiz yumuşaklığı ve lezzeti fark edeceksiniz. Yemek sonrası aldığınız övgüler, bu tarifin sofranızın vazgeçilmezi haline geleceğinin kanıtı olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi