Un kurabiyesi, hem az malzemeyle yapılabilen hem de herkes tarafından sevilen bir lezzettir. Ağızda dağılan yapısıyla tanınan bu kurabiye, çay yanında vazgeçilmez bir atıştırmalıktır. İşte adım adım tarifi...

Ev yapımı un kurabiyesinin eşsiz tadı, sizi ve sevdiklerinizi şaşırtacak. Bu kolay tarif ile ağızda dağılan, pudra şekeriyle süslenmiş harika kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte detaylar...

Annelerimizin yaptığı gibi ağızda dağılan, lezzet dolu un kurabiyesi yapmaya ne dersiniz? Bu basit tarif, çay saatlerinizi renklendirecek ve evinize mis gibi kokular yayacak.

MALZEMELER

1adet yumurta
200 gram oda sıcaklığında tereyağı (14 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı buğday nişastası

Herkes bu salatayı konuşuyor: Gavurdağı Salatası nasıl yapılır? Herkes bu salatayı konuşuyor: Gavurdağı Salatası nasıl yapılır?

Servisi için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir yoğurma kasesine aktarın.
Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın.
1 su bardağı pudra şekeri, 5 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 3 su bardağı unu azar azar ekleyin.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kurabiye hamurundan büyükçe bir parça alın ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak 2 parmak kalınlığında rulo şekline getirin.
Kenar kısımlarını kesin. Ardından üzerinden çatal yardımıyla geçerek şekil verin.
Bıçak yardımıyla 3 parmak genişliğinde parçalar kesin. Fırın tepsisine aktarın.
Üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyin.
Ardından servis edin.

Editör: Haber Merkezi