Tuzlu kurabiye, her yaş grubundan insanın severek tükettiği, ağızda dağılan yapısıyla bilinen klasik bir lezzettir. İşte size evde kolayca yapabileceğiniz harika bir tarif!

Misafirlerinizi etkilemek ve lezzetli bir atıştırmalık hazırlamak istiyorsanız, bu pratik tuzlu kurabiye tarifi tam size göre. Hem kolay hem de lezzetli!

Kıyır kıyır tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinin olmazsa olmazıdır. Evde kendi kurabiyenizi yapmak istiyorsanız, bu basit ve lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF

Su Böreğini bu kadar kolay yapan başka tarif yok! Tavada çıtır çıtır Su Böreği tarifi Su Böreğini bu kadar kolay yapan başka tarif yok! Tavada çıtır çıtır Su Böreği tarifi

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.

Editör: Haber Merkezi