Karnabahar, belki de mutfağınızın en mütevazı malzemesidir, ama bu tarif ile onu bir yıldız yapmaya hazır olun. Fırında çıtır çıtır bir karnabahar kızartması yapmanın püf noktalarını keşfedin.

Davet sofralarınız için ideal: Kolay ve leziz Güveç tarifi Davet sofralarınız için ideal: Kolay ve leziz Güveç tarifi

Sağlıklı atıştırmalıklar arayanlar, bu tarif tam size göre! Fırında karnabahar kızartması, hem sağlık hem de lezzet arayanlar için ideal bir seçenek.

Karnabaharın bu kadar lezzetli olabileceğini kim düşünebilirdi? Baharatların ve fırının sihriyle, karnabaharınızı bir sonraki seviyeye taşıyın. Bu tarifle, karnabaharı yeniden keşfedeceksiniz.

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

Malzemeler

1 adet orta boy karnabahar

Bulamak için:

1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
4 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı maden suyu (200 ml)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zerdeçal

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

Fırında soslu çıtır çıtır karnabahar kızartması için öncelikle karnabaharın yeşil kısmını keselim ve çiçeklerine ayıralım.
Ardından güzelce yıkayalım.
Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsisini bir kenara alalım.
Bulamak için uygun bir kapta yumurta, mısır unu, galeta unu, sıvı yağ, kırmızı toz biber, karabiber, sarımsak veya sarımsak tozu, tuz, zerdeçal ve maden suyunu karıştıralım.
Karnabaharlarımızı hazırladığımız karışıma bulayalım ve fırın tepsisine dizelim.
Tüm karnabaharları fırın tepsisine aldıktan sonra önceden ısıttığımız 200°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda çıtır karnabaharlarımız servise hazır. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi