Aydın'ın geleneksel lezzetlerinden biri olan yuvarlama, MasterChef izleyicilerinin de gözdesi haline geldi. Bu özel tarifi evinizde yapmak için gereken her şeyi sizler için bir araya getirdik. İşte yuvarlama tarifi!

Ege mutfağının vazgeçilmez yemeği yuvarlama, şimdi sizin de mutfaklarınıza konuk oluyor. MasterChef'in getirdiği bu lezzeti evde denemek isteyenler için adım adım tarifimiz var. Hazırsanız başlayalım!

Yuvarlama, Aydın'ın yöresel lezzetleri arasında özel bir yere sahip. MasterChef All Star'ın bu lezzeti ön plana çıkarmasıyla, herkesin merak ettiği bir tarif haline geldi. Evde bu lezzeti yaratmak için ihtiyacınız olan her şey burada!

MASTERCHEF YUVARLAMA TARİFİ!

MALZEMELER

Yuvarlamalar için;
250 gr az yağlı dana kıyma
2 tane orta boy soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı karar un
Kızartmak için sıvı yağ

Pişirme aşaması için;

Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi

1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
Az sıvı yağ(Tereyağı yanmasın diye)
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (silme)
4 su bardağı sıcak su (Suyu arada kontrol edileceği için daha fazla da olabilir)

Üzerine;

Sarımsaklı yoğurt

TARİF

Önce kıymanın içine yumurta, soğan rendesi, karabiber ve tuzu koyuyoruz ve bunları köfte yapar gibi güzelce yoğuruyoruz.
Sonra azar azar un ilave ederek sert bir hamur yapıyoruz. Öyle bir hamur olacak ki kıyma neredeyse görünmeyecek. Unu çok alıyor bu karışım. Burada biraz sabır lazım.
Sonra hamurdan küçük bir parça koparıyoruz, nohuttan biraz büyük ve bu parçayı avucumuzda uzunlamasına yuvarlıyoruz. Fazla uzun olmayacak ama.
Unlanmış tepsiye atacağız yaptığımız yuvarlamaları.
Kızgın yağda kızartacağız sonra fazla ununu eleyip, iyice kızaracaklar ve havlu kağıt serdiğimiz tabağa alacağız. Benimkiler bir gün dinlendi (soğuyunca çok sert olabilir bu çok normal) ertesi gün pişirdim. Hemen yapmak istiyorsanız soğusun yuvarlamalar.
Tencereye tereyağı ve biraz sıvı yağ koyuyoruz tereyağı eriyince salça ve kırmızı toz biberi koyup az kavuruyoruz. Salça kokusu çıksın.
Sonra sıcak suyu koyuyoruz ve kaynayınca yuvarlamaları içine atıp arada suyunu kontrol ederek pişiriyoruz. Yuvarlamalar yumuşacık olacak.
Aydın da içine nohutta koyarlar benim çocuklar nohutlu sevmediği için ben nohutsuz yaptım siz isterseniz altını kapatmadan son 10 dk. yarım su bardağı haşlanmış nohut koyabilirsiniz.
Pişen yuvarlamaları tabağa alıyoruz, üzerine de sarımsaklı yoğurt. Denemeye değer bu lezzeti mutlaka yapın pişman olmayacaksınız.

MasterChef All Star'ın Aydın bölümünde öne çıkan yuvarlama, lezzetiyle herkesi büyüledi. Şimdi bu geleneksel Ege lezzetini kendi mutfaklarınızda deneyimleyebilirsiniz. Tarifimizi adım adım takip ederek, Aydın'ın bu enfes yemeğini sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi