Geleneksel lezzetlerimizden Kayseri'nin içli ketesi, sofralarınıza farklı bir tat katacak. İç harcıyla ünlü bu tarifi evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte size Kayseri usulü içli kete yapmanın sırları!

Kayseri mutfağının vazgeçilmezlerinden içli kete, lezzetiyle herkesi büyülüyor. Bu yöresel tarifi adım adım takip ederek, evinizde harikalar yaratabilirsiniz. Hazırsanız, başlayalım!

Bu eşsiz Kayseri içli kete tarifi ile mutfakta ustalaşın! Yöresel lezzetlerin en güzellerinden birini, kendi mutfağınızda yaratmak için gereken her şey burada. Hadi, lezzetli bir yolculuğa çıkalım!

Malzeme Listesi

Hamuru İçin;

1 su bardağı sıvıyağ
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket toz maya
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
göz kararı un

İç Harcı İçin;

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
Arasına Sürmek İçin;
1 paket Sana Margarin
4 yemek kaşığı tahin

Üzeri İçin;

1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı çörekotu

Hazırlanışı

Öncelikle un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Ardından karışımınıza yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Efsane lezzet: Herkesi şaşırtacak Soğanlı Menemen tarifi Efsane lezzet: Herkesi şaşırtacak Soğanlı Menemen tarifi

İçi için; un, yağ ve tuzu tavada kavurup kenarda bekletin.

Yoğurdunuz hamuru 6 eşit bezeye bölün ve parçaları beze yapın. Bezeleri açabildiğiniz kadar açın ve arasına eritilmiş Sana Margarin sürün. Sana Margarin'i ve tahini sürdükten sonra bezeleri katlayın. Tüm bezelere bu işlemi uyguladıktan sonra katlamış olduğunuz hamurları 20 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamurları yarım cm kalınlığında açın ve 9 kare olacak şekilde kesin. Aralarına hazırladığınız iç harcından koyup bohça gibi katlayın ve ters çevirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.

Bu otantik Kayseri içli kete tarifiyle, yöresel lezzetleri evinize taşıyın. Geleneksel tatların modern mutfaklarla buluşması, sofralarınıza ayrı bir zenginlik katacak. Ustalıkla hazırlanan bu keteyi deneyin, ailenizi ve misafirlerinizi bu eşsiz lezzetle şımartın! Afiyet olsun…

Editör: Haber Merkezi